Haku

Opettajat

Yhteistyö kirjaston kanssa

Kirjaston ja koulun tiiviin yhteistyön avulla kirjasto pyrkii tukemaan koulujen monipuolista lukuintoa edistävää työtä.

Lisäksi haluamme osaltamme varmistaa, että kaikki oppilaat saavat perustavanlaatuisen ja tasavertaisen opastuksen kirjaston resurssien käyttöön, tiedonhakuun sekä tiedonlähteiden käyttöön.

Yhteisökortti

Yhteisökortin voivat saada pedagogiset laitokset tai yhteisöt. Kortilla voi lainata kirjastoaineistoa, jota käytetään kyseisten ryhmien yhteistiloissa.

Yhteisökortti on kuntakohtainen. Yhteisökorttien ohjeet ja käyttösäännöt vaihtelevat kunnittain, lisätietoa saat kirjastostasi. Suosittelemme että yhteisökortille hankitaan tunnusluku. Kortin tietoja on päivitettävä jos yhteystietoihin tulee muutoksia.

Kirjastopolku

Klikkaa tästä ja lue lisää Paraisten kirjastopolusta

Klikkaa tästä ja lue lisää Kemiönsaaren kirjastopolusta

Luokkakokoelmat

Blanka-kirjastoilla on koulujen lainattavaksi useita luokkakokoelmia. Kokoelmissa on 6-21 kappaletta samaa kirjaa koko luokan yhtä aikaa luettavaksi. Muutamia lisäkappaleita löytyy tarvittaessa muista kirjastoista. Kirjastojen tavallisissa kokoelmissa voi myös olla useampi kappale jotakin tiettyä kirjaa. Jos haluat lainata useamman kappaleen samaa kirjaa pienelle ryhmälle yhtä aikaa luettavaksi, auttaa kirjaston henkilökunta kirjojen löytämisessä.

Kukin kokoelma voidaan tilata ja palauttaa mihin tahansa Blanka-kirjastoon. Varauksen voit tehdä lähikirjastossasi joko paikan päällä, sähköpostitse tai puhelimitse.

Paraisten digikirjasto

Paraisten opettajien on mahdollista lainata digilaitteita digikirjastosta. Digikirjasto on osa Lärande utan gränser -projektia. Voit tehdä varaukset Google-kalenterissa, poislukien videoprojektori. Projektori varataan ottamalla yhteyttä Paraisten kirjastoon.

Voit lukea digikirjastosta Google Drivessä. Sivu vaatii kirjautumisen ja oikeuden lukea sisältöä.

Saat lisää tietoa Google-kalenterilla varamisesta täältä. Sivu vaatii kirjautumisen ja oikeuden lukea sisältöä.

Makey Makey

Makey makey on piirilevy jolla ohjataan tietokonetta. Ohjaaminen onnistuu, kun levyn kytkee sähköä johtavaan esineeseen. Sinun on tunnettava sähköopin alkeet. Helppokäyttöinen, voi käyttää monessa aineessa.

Microbit

Microbit on pieneltä kortilta näyttävä tietokone. Sen voi ohjelmoida mm. näyttämään kuvia ja toistamaan ääntä. Jos haluat teettää haastavempia tehtäviä, voit ohjelmoida sensoreita jotka toimivat esim. varashälyttiminä jotka aktivoituvat painosta tai kaltevuudesta.

Sphero sprk+

Sphero sprk+. on radio-ohjattava robottipallo. Sitä ohjataan SpheroEdu-sovelluksen avulla. Tämän avulla voit laskea mm. nopeuksia, kulmien asteita ja pysähtymismatkoja.

Artome Movea

Arttu on oikealta nimeltään Artome Movea. Se on siirrettävä videotykki, jossa on sisäänrakennetut kaiuttimet jotka riittävät 150 hengen salille. Pakettiin sisältyy kaksi headset-mikrofonia. Laita töpseli pistokkeeseen, kytke tietokone pakettiin kuuluvalla HDMI-kaapelilla niin olet valmis aloittamaan esityksen. Kuvan heijastamiseen kelpaa kohtalaisen valkoinen ja sileä seinä.

Celia

Tarvittaessa oppilas voi saada tunnukset Celian palveluun. Hänellä tulee olla lukueste ollakseen oikeutettu Celian palveluihin. Esim. näkövamma, lukivaikeus ja keskittymishäiriöt oikeuttavat Celian palveluihin. Kokoelmasta löytyy muun muassa:

  • äänikirjoja
  • koskettelukirjoja
  • luetaan yhdessä -kuvakirjat
  • pistekirjoja

Erityisopettaja voi saada oikeuden rekisteröidä Celia-asiakkaita. Jos koululla ei ole mahdollisuutta rekisteröidä Celia-asiakkaita, voi oppilas myös käydä kirjastossa huoltajansa kanssa rekisteröityäkseen Celia-asiakkaaksi.

Löydät lisää tietoa Celian kotisivuilta.

Monikielisyys

Mahdollisuus kuunnella tarinoita ja lukea omalla kielellä on tärkeää. Jos ryhmässäsi on lapsia, joiden äidinkieli on jokin muu kuin ruotsi tai suomi, ota yhteys lähikirjastoosi. Voimme tilata kirjastoon lainattavaksi pienen kokoelman kirjastoaineistoa Monikielisestä kirjastosta Helsingistä.

Monikielinen kirjasto toimii Helsingin kaupunginkirjaston pääkirjaston yhteydessä Pasilassa, ja saa toimintaansa avustuksen opetus-ja kulttuuriministeriöltä. Sen kokoelmaan kuuluu teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille.

Lisäksi tarjolla on musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä ja äänikirjoja. Palvelun käyttö on asiakkaalle maksuton. Kysy palvelusta lisää omasta kirjastostasi.