Otathan yhteyttä kirjastoon, jos olet suorittanut maksuja, palauttanut, varannut tai lainannut aineistoa tiistaina 22.6.2021.

Haku

Varhaiskasvattajille

Koronaepidemian poikkeukset

Näin korona vaikuttaa kirjastoasioihin:

  • Paraisten kirjasto: Kirjasto tiedottaa koronan vaikutuksista aina kun tulee muutoksia, voit myös ottaa yhteyttä kirjastoosi saadaksesi ajankohtaisen tiedon. Koronatilanteen salliessa kirjastovierailut käytämme varauskalenteria, jotta voimme varmistaa että kirjastossa on korkeintaan yksi ryhmä kerrallaan. Varaa aika kalenterista (linkki). Varattavat ajat ovat puolen tunnin pituisia, eli jos käynti on klo 9.45-10.15, on varattava kalenterista kaksi puolen tunnin aikaa. Kerro kommenttikentässä luokka, saapumis- ja lähtemisajankohdat.
  • Muut Paraisten kirjastot: Voit ottaa yhteyttä omaan kirjastoon saadaksesi ajankohtaisimmat tiedot ja tilanteen salliessa varataksesi ajan.
  • Kemiönsaaren kirjastot: Koronatilanteen salliessa kaikki kirjastokäynnit varataan etukäteen, jotta voimme varmistaa että kirjastossa on korkeintaan yksi ryhmä kerrallaan. Kirjastot vastaavat mielellään kysymyksiin. Varaa aika ottamalla yhteys omaan kirjastoosi.

Yhteisökortti

Päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit ja seurakunnan päiväkerhot voivat saada oman kirjastokortin. Kortilla voi lainata kirjastoaineistoa, jota käytetään kyseisten ryhmien yhteistiloissa.

Yhteisökortti on kuntakohtainen. Yhteisökorttien ohjeet ja käyttösäännöt vaihtelevat kunnittain, lisätietoa saat kirjastostasi.

Suosittelemme hankkimaan tunnusluvun, jonka avulla pääsee verkkokirjastoon. Kirjastokortin yhteistietoja on päivitettävä kun tapahtuu muutoksia.

Kirjastokäynnit

Tervetuloa kirjastoon! Kirjastossa voi käydä lainaamassa sekä osallistumassa tapahtumiin ryhmän kanssa.

Blanka-kirjastojen toimipisteissä järjestetään syksyisin ja keväisin ruotsin- ja suomenkielistä ohjelmaa perheen pienimmille. Ohjelmaan voi kuulua kaikkea sylivauvojen lorutuokioista isompien lasten liikunnallisiin satutunteihin tai teatteriin.

Satutunneille ovat tervetulleita aivan kaikki, ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista kirjastoon.

Teemakasseja kuvakirjoista

Joskus voi olla helpompaa keskustella lapsen kanssa erilaisista kysymyksistä, kun ensin on luettu kirja samasta aiheesta. Voit nyt lainata Blanka-kirjastoista teemakasseja, joissa on useampi kirja saman aiheen ympäriltä. Teemakasseja voi käyttää erilaisten aiheiden lähestymiseen ja niistä keskustelemiseen joko kotona tai päivähoidossa. Voit tilata teemakassin lähimpään Blanka-kirjastoosi.


Saavutettavuus

Celia

Päiväkoti voi liittyä yhteisöasiakkaaksi ja lainata kirjoja lukemisesteisille lapsille. Celian kirjoja voivat käyttää näkö- ja monivammaiset ja kehitysvammaiset lapset.

Läs mer på Celias hemsida.

Monikielinen kirjasto

Kirjasto voi tarvittaessa tilata kokoelman kirjoja vieraalla kielellä.

Hörlurar på ett bord