Haku

Tekniikka ja tilat

Tekniset laitteet

Tietokoneen käyttö, tulostus, kopiointi ja skannaus onnistuvat lähes kaikissa Blanka-kirjastoissa.

Yläpalkin otsikon “Kirjastot” alta löydät tiedon, mitä laitteita ja palveluita löytyy lähimmästä kirjastostasi.

Kaikissa kirjastoissa on avoin wifi-verkko, jota voit käyttää.

Paraisten digistudio

digistudio

Paraisten kirjastossa voit lainata digistudion kalusteita digitalisoidaksesi VHS-kasetteja, C-kasetteja, LP-levyjä, diakuvia, valokuvia ja negatiiveja. Aineisto siirretään DVD-levylle, CD-levylle tai USB-muistitikulle. Voit muuntaa tai siirtää:

  • VHS-kasetit DVD-levyiksi
  • C-kasetit CD-levyiksi tai siirtää ne USB-muistitikulle (tiedostomuotosta .wav muotoon .mp3)
  • LP-levyt USB-tikulle tai muistikortille (SD)
  • Diakuvat USB-muistitikulle
  • Valokuvat USB-muistitikulle
  • Negatiivit USB-muistitikulle

Kirjastosta löytyvät ohjeet, kuinka laitteita käytetään, ja myös henkilökunta voi auttaa alkuun pääsemisessä.

Studion käyttäminen on ilmaista, mutta otathan mukaasi levyn tai muistikortin, johon siirtää materiaali. Studio on auki kirjaston aukioloaikoina. Ajan voit varata joko puhelimitse (044 354 5284) tai Paraisten kirjastossa paikan päällä.

Paraisten sähköpyörä

sähköpyörä talvisissa maisemissa

Sähköpyörä on osa kaupungin Luova saaristo –strategiaa. Tarkoituksena on muun muassa laajentaa ja kehittää pyöräily- ja jalankulureittejä. Kaupunki toivoo saavansa palautetta pyöräilyreiteistä lainaamalla asukkaille sähköpyörää.

Pyörän voi lainata yhdeksi päiväksi, ja se tulee palauttaa viimeistään puoli tuntia ennen kirjaston sulkemista. Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla. Pyörää lainattaessa on kirjastokortin lisäksi oltava myös kuvallinen voimassa oleva henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti), joka jää pantiksi kirjastoon, kunnes pyörä on palautettu. Mahdolliset vauriot itselle ja muille sekä muut vahingonteot ovat pyörän lainaajan vastuulla. Ikäraja on 18 vuotta.

Tutustu tarkempiin käyttöehtoihin täällä.

Kokous- ja työskentelytilat

Joillain Blanka-kirjastoista on tiloja, joita voi varata kokouksia tai muita kokoontumisia varten. Kaikista kirjastoista löytyy työpöytiä opiskelua tai työskentelyä varten.

Kirjaston tiloja voit käyttää myös järjestääksesi erilaisia yleisötapahtumia, esimerkiksi kirjanjulkaisun, luennon tai muuta. Ota yhteyttä kirjastoon, niin annamme lisätietoa!

Voit varata tilan kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse.

Parainen

Lasihuone sijaitsee kirjaston lukusalin yhteydessä, tilaan mahtuu 15 henkilön ryhmä. Huoneessa on videoprojektori.

Nauvo ja Korppoo

Ei varattavia tiloja, työpöytä löytyy.

Houtskari

Kirjastossa on kokouspöytä kahdeksalle hengelle. Pöytää voi varata kokouksiin kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Pöytää voi käyttää kokouksiin myös kirjaston aukioloaikoina, pöytä on kirjastotilassa eikä sijaitse erillään.

Iniö

Iniön kirjaston yhteydessä Iniön koulun aulassa on kokouspöytä noin kuudelle hengelle. Pöytää voi käyttää koulun ollessa suljettu. Varaus tapahtuu koulun kautta.

Pöytä sijaitsee avoimessa tilassa. Yksityisempiä kokouksia varten suositellaan Monitoimitalo Snäckanin tiloja kirjaston ja koulun vieressä. Snäckanin tiloja varataan Iniön aluekonttorin kautta.

Kemiö

Kirjaston yhteydessä on varattavia tiloja, joita hallinnoi Kemiönsaaren kunta. Lisätietoa varauksista kunnan kotisivuilta. Varaa tila kunnan kotisivulla.

Taalintehdas

Kirjastossa on kokouspöytä 10 hengelle, jota voidaan varata lyhyitä kokouksia varten kirjaston aukioloaikoina. Pöytä on kirjastotiloissa, eikä sijaitse erillään.

Västanfjärd

Kirjaston lukusalia voi varata pieniin, lyhyisiin kokouksiin kirjaston aukioloaikoina.

Kirjaston yhteydessä on myös vinttitila, jota voidaan varata isompia kokouksia varten.

Hiittinen

Kirjaston yhteydessä on ”kylän olohuone” jonka voi varata lyhyiksi ajoiksi kirjaston ja kyläinfon aukioloaikoina. Tilassa on sohva, ja pöydän tuolit mukaan lukien istumapaikkoja 8, sekä tilaa ylimääräisille tuoleille tarvittaessa. Kirjaston tiloissa on WiFi ja kokoustilassa sijaitsee toinen kahdesta asiakaspäätteestä.

Näyttelytilat

Osa Blanka-kirjastoista tarjoaa yksityishenkilöille mahdollisuuden pitää omia näyttelyitä kirjaston tiloissa. Toivotamme tervetulleeksi niin etabloituneet taiteilijat kuin harrastelijat ja aloittelijatkin. Miksipä et pitäisi ensinäyttelyäsi kirjastossa!

Ota yhteyttä kirjastoon, niin kerromme lisää.

Parainen

Paraisten kirjaston näyttelytila alkaa rakennuksen aulasta ja jatkuu kirjaston sisällä. Tauluille löytyy tilaa seiniltä ja veistoksille paikkoja hyllyiltä.

Nauvo ja Korppoo

kirjastoissa on mahdollisuus pitää pieniä näyttelyitä (vain taulut).

Houtskari

Houtskarin kirjaston toisessa kerroksessa on näyttelytila (n. 25m²). Tauluille on paikkoja seinillä ja sermeillä ja veistoksille lasivitriinissä.

Kemiö

Kemiön kirjastossa on näyttelytilaksi tarjolla erilaisia seinäpintoja ja vitriini. Lisää tietoa Kemiön kirjaston tarjoamista näyttelymahdollisuuksista löydät täältä.

Taalintehdas

Taalintehtaan kirjastossa on mahdollisuus pitää pieniä näyttelyitä (vain taulut).

Västanfjärd

Västanfjärdin kirjaston toisessa kerroksessa on näyttelytila, jossa on seinä- ja sermipintaa tauluille ja pöytä veistoksille.

Hiittinen

Hiittisten kirjastossa on mahdollisuus pitää pieniä näyttelyitä (vain taulut).