Totalt ocool - Lindström, Christina (B. Wahlströms, 2023)
Gabriel ska börja sjuan efter sommarlovet men när han får se klasslistan upptäcker han att han inte känner någon i klassen. Inte en enda. Katastrof! Som tur är går kompisen Emmy i en parallellklass och så har han ju sin ständiga följeslagare labradoren Beppe där hemma. Men hjälper det verkligen när ens nya klass består av läskiga hårdrockare, folk som tar med sig giftiga ormar till mataffären och en lärare som heter Birgitta? Gabriel har aldrig känt sig så ensam och osynlig som första dagen i skolan. Han är verkligen totalt ocool.Vi fick lära känna Gabriel och hans stora, knasiga familj i Totalt bortglömd som snabbt hittade många läsare och fick fina omdömen och recensioner, och nu kommer uppföljaren! Med värme och humor beskriver Christina Lindström en stor, bullrig och kärleksfull familj. Mitt i röran står Gabriel, en ganska vanlig och tillbakadragen kille som de flesta kan känna igen sig i.[Bokinfo]
Keywords: Gabriel : (fiktiv gestalt); skolgång; ensamhet; vänskap; pojkar; skolkamrater; familjer