Sökning

Teknik och utrymmen

Teknisk utrustning

Behöver du använda dator, skriva ut, kopiera eller skanna kan du göra det på nästan alla Blankabibliotek.

På sidan “Biblioteken” kan du se vilken teknisk utrustning det finns på ditt närmaste bibliotek.

Alla bibliotek har Wi-Fi.

Digistudion i Pargas

digistudio

Vid Pargas bibliotek har du en stor digistudio till ditt förfogande. I studion kan du överföra:

  • VHS-kassett till DVD-skiva
  • C-kassett till CD-skiva eller USB-minne (från filformatet .wav till formatet .mps3)
  • LP-skiva till USB-minne eller minneskort (SD)
  • Diabilder till USB-minne
  • Fotografier till USB-minne
  • Negativ till USB-minne

På biblioteket finns instruktioner för hur man använder apparaterna och personalen kan också hjälpa dig att komma igång.

Det är gratis att använda studion, men du måste själv ha med dig den skiva eller minnessticka du vill lagra materialet på. Studion är öppen under bibliotekets öppethållningstider. Du kan boka tid antingen på Pargas bibliotek eller per telefon (044 354 5284).

Elcykel i Pargas

sähköpyörä talvisissa maisemissa

Elcykeln är en del av stadens strategi Kreativ skärgård. Syftet är bland annat att utvidga och utveckla cykel- och gånglederna. Staden vill ha respons på cykellederna genom att låna ut en cykel.

Elcykelns lånetid är en dag, och den ska återlämnas till biblioteket senast en halvtimme innan stängningsdags. Cykeln lånas med bibliotekskortet. Utöver ett bibliotekskort behöver låntagaren ett bildförsett identitetsbevis (pass, identitetskort eller körkort), som hålls kvar som en pant tills cykeln är återlämnad. Eventuella cykel- och personskador är på låntagarens ansvar. Åldersgränsen är 18 år.

Bekanta dig med användarvillkoren här.

Arbets- och mötesutrymmen

På några av biblioteken inom Blanka finns det utrymmen som du kan boka för möten eller andra sammankomster. Vid alla bibliotek finns mindre bord för studier eller jobb.

Du är också välkommen att använda bibliotekets utrymmen för olika publikevenemang, t.ex. en bokrelease, en föreläsning eller något annat. Kontakta biblioteket för mera information.

Alla bokningar av utrymmen gör du på biblioteket eller per telefon eller e-post.

Pargas

Glasrummet ligger i anknytning till bibliotekets läsesal och rymmer en grupp på upp till 15 personer. I rummet finns en videoprojektor.

Nagu och Korpo

Inga rum kan bokas.

Houtskär

På biblioteket finns ett mötesbord för 8 personer. Bordet kan bokas för möten utanför bibliotekets öppethållningstider. Bordet kan användas för möten också när biblioteket är öppet, men är då placerat i ett öppet utrymme och ligger inte avskilt.

Iniö

I anknytning till Iniö bibliotek finns Iniö skolas aula med ett mötesbord för ca 6 personer. Du kan använda bordet när skolan är stängd. Bokningen gör du via skolan.

Bordet är placerat i ett öppet utrymme och ligger inte avskilt. För mera privata möten rekommenderas utrymmena i Snäckan-huset bredvid biblioteket och skolan. Snäckans utrymmen bokas via områdeskontoret.

Kimito

I anknytning till biblioteket finns också andra utrymmen som förvaltas av Kimito kommun och som kan bokas. Boka via kommunens webbplats.

Dalsbruk

På biblioteket finns ett mötesbord för ca 10 personer som kan reserveras för korta möten under bibliotekets öppethållningstider. Bordet är placerat inne i biblioteket och ligger inte avskilt.

Västanfjärd

Bibliotekets läsesal kan bokas för små, korta möten när biblioteket är öppet.

I anknytning till biblioteket finns också ett vindsutrymme som kan bokas för större möten.

Hitis

I samband med biblioteket finns ett ”byns vardagsrum” som kan reserveras för korta möten under bibliotekets och byainfons öppettider. Där finns en soffa och ett bord, sittplatser för ca 8 personer vid dessa, samt utrymme för fler stolar vid behov. I utrymmet finns en av bibliotekets två kunddatorer, och biblioteket har WiFi.

Utställningsutrymmen

På några av biblioteken inom Blanka finns det möjlighet för privatpersoner att ha egna utställningar. Vi välkomnar såväl etablerade konstnärer som amatörer och nybörjare att ställa ut sina alster hos oss. Varför inte låta biblioteket stå värd för din första utställning?

Kontakta ditt bibliotek för mer information.

Pargas

Vid Pargas bibliotek börjar utställningsrummet i aulan utanför biblioteket och fortsätter in i biblioteket. Det finns väggar med plats för tavlor och hyllor med plats för skulpturer.

Nagu och Korpo

Vid biblioteken finns plats för små utställningar med tavlor.

Houtskär

Vid Houtskär bibliotek finns ett utställningsrum (ca 25 m²) på andra våningen. Det finns väggar och skärmar med plats för tavlor samt bord och en glasmonter för skulpturer

Kimito

Vid Kimito bibliotek finns olika väggytor och en vitrin för utställningar. Läs mer om utställningsmöjligheterna på Kimito bibliotek.

Dalsbruk

Vid Dalsbruk bibliotek finns plats för små utställningar med tavlor.

Västanfjärd

Vid Västanfjärd bibliotek finns ett utställningsrum på andra våningen. Det finns väggar och skärmar med plats för tavlor samt bord för skulpturer.

Hitis

Vid Hitis bibliotek finns plats för små utställningar med tavlor.